top of page
Writer's pictureAnamarija Truden

Poletni roadtrip: 2. dan, Nemčija⇾ Danska

Updated: Aug 20, 2023

Zjutraj se zbudiva s soncem, Ana se odpravi na kratek tek, Žiga pa “redekorira” stanovanje (prestavlja vreče stvari po avtu) in pripravlja slike za objavo. Nato sledi močan zajtrk, da se okrepčava in pripraviva na dolgo pot. Čaka naju namreč 8h vožnje do Danske.


Iz kampa se odpraviva že zgodaj, pot se vleče in sita sva že neskončne ceste, zato se odločiva, da narediva kratek postanek v srednjeveškem nemškem mestecu Hildesheim in si privoščiva pivo. Pretegneva si zakrnele okončine med sprehajanjem po slikovitem mestecu in se kmalu spet usedeva v avtomobil, saj je do Danske še 4h vožnje.


Obvezen postanek v slikovitem mestu Hildesheim za pivo, preden zapustiva Nemčijo.

Sedeva za volan in do parkinga prispeva okrog 10ih zvečer, saj so se te 4h zavlekle v 6, kljub temu, da sva dobila večje zaupanje v trugo in sva peljala malenkost bolj pogumno.

Kaj kmalu, ko odpreva vrata od avtomobila, ugotoviva, da je konec poletnih temperatur in si hitro oblečeva dolge hlače in puloverje.

Pripraviva si še instant večerjo, saj nama veter ne dovoljuje večjih kulinaričnih eksperimentacij ter se po 20 minutah iskanja čistilnih robčkov in prelaganja stvari na sprednje sedeže zabubiva v improvizirano posteljo v avtomobilu. Najin dom za 1 mesec.

Budilka je nastavljena ob 4.00.

Comments


bottom of page