top of page
Writer's pictureAnamarija Truden

Poletni roadtrip: 27. dan, Trondheim

Updated: Aug 20, 2023

Dan se je začel z dolgo vožnjo, no seveda še prej pa z odličnim zajtrkom. Po aktivnem popoldnevu, nama je prijalo malo počitka ampak, nama je bilo po 8 urah precej monotone vožnje po centralni Norveški tudi že tega dovolj. Najina najljubša aktivnosti je bila ugibanje cen na bencinskih črpalkah, ki so se spreminjale na nekaj kilometrov brez nekega pravila (vsaj midva ga nisva ugovotila). Cene goriva so bile tako nekje okrog 24 NOK/L (cca 2eur), kilometer kasneje pa lahko tudi 18 NOK (1,57 eur) (tako je bila tombola na kaj bova naletela s praznim tankom in sva, če sva videla številko manjšo od 19, kar tankala).


Pot sva si krajšala tudi s prebiranjem top 10 najboljših google reviewov, iskanjem postajališč za kosilo in kaj bova jedla v Trondheimu. Zaželela sva si namreč nekaj drugega kot pašto in Ana je pogrešala zelenjavo. Po 8h vožnje, 5 podcastih in kar nekaj playlistih glasbe, sva končno prišla v Trondheim. Tam naju je pričakal sonček in presenetljivo toplo vreme.

Sprehodila sva se do centra in zavila v (veganski!) food bar, kjer sva zasledila, da imajo all you can eat salad bar. In hrana je bila odlična! Preizusila sva vse od prilog, hummusa, veganskega pulled pork-a, burgerčkov… in se dobro napokala za res najbolj ugodno ceno, kar sva jih zasledila na Norveškem. En od razlogov zakaj sva si vsak dan kuhala je bil tudi zaradi visokih cen obrokov ( za kosilo odšteješ okrog 30eur/osebo v middle range restavracijah).

Kosilo v veganski restavracija Mat Fra Hagen je bilo točno to, kar sva potrebovala!

S polnimi želodčki sva se sprehodila po slikovitem predelu Trondheima imenovanem Bakklandet, ki naju je spominjal na Bryggen v Bergnu. Seveda sva morala zaviti še v bar, Ana na kavo in Žiga na pivo.

Slikovite hišiče v predelu Bakklandet, Trondheim.

Antikvariatet je imel res kul ambient s knjigami, družabnimi igrami in starim rock vzdušjem. Tudi natakarji so se s svojimi dolgimi lasmi, usnjenimi jaknami, tatuji in uhani zlili z okoljem. Kadar potujeva si sicer rada v mestu ogledava znamenitosti, še raje pa posediva v kakšnem kulskem lokalu in začutiva utrip mesta. Za krajšanje časa sva odrigrala še eno rundo Cards against humanity in se dobro nasmejala.

Antikvariatet- zanimiv rock bar s knjigami, ki jih lahko bereš in namiznimi igrami. Tudi midva sva si privoščila pivo in odigrala eno rundo Cards against humanity.

Navkljub velikosti Norveške in dejstva da je Trondheim 4. največje mesto, ima še vseeno zgolj 147.000 prebivalcev in je sam center majhen ter nimaš občutka natrpanosti. Ima pa tak hipsterski vajb s simpatičnimi restavracijami in lokali ter številnimi mladimi, ki pijejo pivo in se družijo na ulicah.

Proti večeru sva se sprehodila nazaj do avta in se odpeljala nekaj kilometrov izven mesta, kjer sva prenočila.


Comments


bottom of page